DECAVI ondersteunt de Belgische cinema

Sinds 2015 ondersteunt DECAVI de Belgische cinema via verschillende Belgische producties. Met financiering gekoppeld aan de tax shelter, een fiscale stimulans bedoeld om de productie van audiovisuele en cinematografische

werken aan te moedigen, heeft DECAVI bijgedragen aan de totstandkoming van een hele reeks cinematografische werken. Hoewel sommige van de door DECAVI gefinancierde werken een komische insteek hebben (“Yakari” of “Zombillenium”), zijn anderen serieuzer en echte meesterwerken geworden. Deze zijn het onderwerp geweest van veel positieve reacties in de pers en worden gepresenteerd op vele filmfestivals (“Ashcan – The Secret Prison” of “La Brigade des Papiers – The Paper Brigade”).

Wat DECAVI vooral motiveerde, is om heel bescheiden bij te dragen tot een herinnering van het verleden van onze geschiedenis, zodat deze (zeker de donkere kanten van onze geschiedenis) zich generaties lang niet komt te herhalen. DECAVI financiert daarom de meest diverse werken: films, documentaires en zelfs animatiefilms. We sommen ze voor u op (het jaar tussen haakjes is het jaar waarin DECAVI het werk financierde).

Brochure Tax Shelter Decavi – 08.2020